Parasha
Klikt u op de Thorarol voor de volledige Parasha van dit jaar.


Wilt u hier lezen vanaf uw telefoonscherm, dan wil ik u er opmerkzaam op maken dat het mogelijk is dat u niet alle parashadata's uit kunt lezen, naarmate u verder in het jaar komt.... Gebruikt u dan liever uw PC.

 

 

Als huisgemeente volgen we de "Parasha". Dit is een lezing zoals die ook gevolgd wordt in de Joodse gemeenten wereldwijd. Het eerste (oude) en het tweede (vernieuwde) testament horen bij elkaar. Zonder het eerste testament is het tweede niet op (diepere) waarde te schatten.

Door de Parasha met elkaar samen te bestuderen (op basis van wat er geschreven staat in de boeken van Mozes en de profeten en het hieraan gerelateerde en gebaseerde Vernieuwde Testament) vallen heel veel kleine puzzelstukjes op z'n plaats, waar zo vaak overheen gelezen wordt. Het hieraan gerelateerde respect voor onze Eeuwige God en Vader (en Zijn volk) groeit daardoor steeds meer en de grond onder je voeten wordt gefundeerd door de toepassingen er van. U krijgt veel meer zicht op wat de heiligheid van God inhoudt en het respect voor kleinere details in Zijn schepping en Zijn woorden, groeit, wellicht op een andere manier als u altijd gewend bent geweest. Dit besef groeit van binnenuit en het is een bijzondere weg om te gaan.

 

Kie mi-Tsiejon tetse Torah.
Oed’war Adonai mie J’roesjalajiem.


Want uit Sion komt de Torah.
En het Woord van Adonai uit Jeruzalem. 

Copyright : Beth Shalom (c)2008-2019